Apelås Gård Peter och Petra Wirtberg

Apelås Gård i Husaby har vi – Peter och Petra Wirtberg – skapat en anläggning för hästar och människor.

Vindflojel

Vår verksamhetsidé är att skapa en komplett rehabiliteringsanläggning i modern tappning som smälter in i kulturbygden vid Kinnekulle. Här skall hästar och människor känna trivsel och glädje. Kvalité skall genomsyra hela verksamheten – från byggnation till arbete med hästarna.

Vi har uppfört en kvalitetsanläggning för rehabilitering och utbildning av hästar och fortsätter att komplettera med ytterligare 700 kvm för Husaby Hästklinik. Ridhuset har en stomme av limträ och håller ridmåtten 30*60 meter. Det blir ett 30 tal nya boxar på gården, samt en Rehabavdelning för friskvård av hästar. Här kommer det bl.a. att finnas en simränna som är 25 meter lång och behandlingsplatser i en lugn och harmonisk miljö.

 

Petra Wirtberg

Petra Wirtberg är utbildad driftsledare samt ridinstruktör. Petra ansvarar för bokning och kursplanering samt hästarna på gården. Förutom arbete på gården gör Petra uppdrag på konsultbasis inom häst.

– Kursansvarig Hästens Biologi (BYS Biologiska Yrkeshögskolan i Skara)
– Handledare: Säkert bondförnuft – ett projekt för att minska olyckorna inom jord och skog.
– Uppdrag inom LRF, JTI
– Projektledare för en förstudie åt Götene kommun om hästnära boende
– Föreläser: Att driva Ridskola  – säkerhetsarbete inom Ridsporten
– Förtroendevald: SISU Idrottsutbildarna i Västergötland (ett studieförbund som arbetar för Idrotten).

Petra har tidigare drivit ridskola i 6 år och arbetat på Västergötlands Ridsportförbund med besöksverksamhet av ridskolorna i distriktet.

 

Peter Wirtberg

Peter Wirtberg är utbildad driftsledare:han står för byggnation samt det praktiska med t.ex. produktion av foder till hästarna. Peter är förtroendevald i Landshypotek ekonomisk förening som är landets största långivare till jord och skogsfastigheter. En viktig dela av uppdraget är att gröa fastighetsvärderingar för att fastställa ett marknadsvärde som sen ligger till grund för belåningen. Peter arbetar också som redovisningskonsult på LRF Konsult i Lidköping. Detta arbete är mestadels under januari till juni.

Comments are closed.

Comments are closed